marți, 17 mai 2011

Rich Hall - Tom Cruise Sketch

Why can't we be friends?

The Wicker Man (1973)

Deci, Nicholas Cage ar trebui sa se rusineze ca a jucat vreodata in remake-ul acestui film. Wicker Man-ul lui Cage este penibil, prost scris si nu merita sa poarte numele de remake. Este ridicol, si mai ales este exact opusul originalului din 1973.

In esenta povestea este aceeasi, un politist care ajunge pe o insula cu scopul de a investiga disparitia unei fetite, despre care nimeni nu recunoaste ca ar exista. Plus un cult religios dubios care il cam socheaza pe politist.

Si de aici apar diferentele majore. Plolitistul este un britanic extrem de religios care ajunge pe insula Summerisle sa investigheze presupusa disparitie a unei fetite si da peste un sat in care toti neaga ca fetita ar fi existat, plus ca sexul este ca si respiratul, se intampla peste tot, oricand si oricum. Copii primesc o educatie foarte speciala la scoala, virginii sunt trimis "in dar" ca si "sacrificiu" pentru Afrodita, fetei hangiului in timp ce "menestrelii" le furnizeaza muzica de atmosfera.

Pentru politistul cel religios, fiecare discutie pare a fi o noua ocazie de a face un atac de apoplexie. Seninatatea cu care toti vorbesc si ii povestesc despre obiceiurile lor care sunt flagrant contrare cu cele ale politistului creeaza un excelent umor de situatie. Dialogul este inteligent, amuzant, logic.

Incepe sa iti para rau pentru bietul politist, care pe masura ce trece timpul, incepe sa fie din ce in ce mai contrariat, frustrat, si exasperat.

Si ca bonus Christopher Lee este extra creepy in rolul lui de Lord Summerisle.

Este un film care merita vazut si care nu merita nedreptatea de a avea un remake atat de dezastruos ca cel din 2006.