miercuri, 16 martie 2011

Inapoi din Cipru

Cipru pentru mine a fost o experienta unica. Si o lectie pe care toti ar trebui sa o invatam.

Am fost pentru 4 zile intr-o tara despre care nu stiam mare lucru. Stiam doar unde se afla si ca e impartita in 2... si nu multe lucruri in plus. Nu stiam la ce sa ma astept cand m-am suit in avion. Auzisem ca e o tara frumoasa, am vazut poze pe net, am citit cate ceva despre siturile arheologice si monumente, insa nimic concret...

Am aterizat sambata pe la 3 pe aeroportul din Larnaca. Un aeroport foarte modern si foarte aerisit. Totul a mers ca uns: trecerea de vama, inchirierea masinii, cazarea la hotel. Trebuie sa spun de la bun inceput ca peste tot este foarte curat. Ceea ce lasa o impresie foarte puternica. Daca vreodata voi lucra intr-o toaleta publica, in Cipru vreau sa fie.

Infrastructura e ireprosabila, serviciile sunt de cea mai buna calitate si oamenii sunt foarte primitori si binevoitori.

Avand masina inchiriata ne-am plimbat mult si am vazut multe orase si sate si peste tot am avut parte de experiente foarte placute. Realitatea este ca maruntisurile m-au impresionat cel mai mult. Faptul ca ti se aduce restul pana la ultimul banut, sau ca peste tot gasesti cu cea mai mare usurinta toalete publice, cosuri de gunoi, harti ale orasului (doar in Nicosia a trebuit sa cumparam harta, in rest erau puse in cutii prinse de pereti pe strada), sau faptul ca un pescar care abia rupea doua vorbe in engleza a fost dispus sa dea telefon sa vada daca proprietarul barcii cu care vroiam sa mergem in croaziera vine sa ne plimbe, sau faptul ca peste tot se vorbeste engleza, sau faptul ca nu ne-a claxonat nimeni ca sa ne dam din drum in conditiile in care la inceput ne-a fost destul de dificil sa ne obisnuim cu faptul ca se conduce ca in Anglia (pe partea gresita a drumului :D). Noroc ca Alex s-a adaptat tare rapid. Si sunt muuuuulte pe care as putea sa le mai insir aici.

Am plecat cu parere de rau si cu planul de a ne intoarce cu prima ocazie si eventual pentru o sedere mai lunga. Poze si mai multe despre fiecare loc in parte maine sper eu.