marți, 15 februarie 2011

Unknown (2011) - Trailer

Liam Neeson joaca in Unknown, un fel de Taken 2, not that there's anything wrong with that. Filmul are premiera vineri.

De Valentine's Day

Ieri ma duceam sa ma intalnesc cu Adi si vad in drumul meu un taran pe margine care vindea zambile. Mie imi place mirosul la nebunie si stiu ca si lui Adi, asa ca dupa ce trec de om, realizez ca e primul pe care il vad pe anul asta in drumul meu spre casa si ca vreau sa iau zambile. Ma intorc, iau 3 buchetele, ma duc sa ma vad cu Adi si cand o vad, scot florile de la spate si zic : "Uite, m-am gandit ca ti-ar placea, dar sa stii ca nu e cu ocazia Valentine's." Ne-a busit pe amandoi rasul, mai ales ca noi nu avem nici o treaba cu sarbatoarea asta stupida, si ca trebuie sa ne explicam ca nu e cu ocazia asta, ci ca pur si simplu s-a intamplat.

Oricum, cred ca dau de banuit. Duminica i-am luat ghiocei, luni zambile, marti oare ce o urma?

Breaking Bad





Breaking Bad este povestea unui profesor de liceu pe numele sau Walter White, care descopera ca are cancer in faza terminala, el nefumand in viata lui. Omul realizeaza ca odata ce el va muri, isi va lasa familia in datorii si intr-o situatie foarte grea (sotia lui urmeaza sa nasca, fiul cel mare sufera de cerebral palsy, nu am idee care e exact termenul romanesc, ideea e ca pustiul are probleme cu o parte a creierului care ii afecteaza functiile locomotorii, ipoteca la casa etc.), realizeaza ca desi toata viata a fost cuminte si la locul lui, asta nu l-a ajutat cu nimic, ba din contra, este unul din miliardele de fraieri care exista pe pamant. Din intamplare, ajunge sa se revada cu un fost elev de-al sau, Jesse Pinkman care il respecta foarte mult, dar care este implicat in traficul de droguri. Astfel Walter descopera ca vastele sale cunostiinte de chimie il pot ajuta sa faca o avere pentru a nu-si lasa familia intr-o situatie dificila. De moarte nu are de ce sa ii fie frica, de inchisoare nici atat, Walter decide ca nu are nimic de pierdut.

Si de aici incep peripetiile celor 2 prin lumea drogurilor si a traficantilor, mereu incercand sa se fereasca si de DEA, agentie unde lucreaza cumnatul lui Walter. Ei incep de jos, incercand sa aiba propriul lor mic teritoriu, Walter fabricand metamfetamina si Jesse avand cunostiintele din lumea drogatilor,si ajung sa evolueze pana la drug wars si a fi cautati de DEA, deoarece marfa lui Heisenberg (pseudonimul ales de Walter) era cea mai buna de pe piata.

To break bad = a te razvrati, a face urat, to raise hell, ceea ce este ce fac cei 2 protagonisti. Walter se razvrateste impotriva sistemului care nu recompenseaza deloc oamenii care isi fac bine treaba si nu cauzeaza probleme (cum e ca profesor de chimie la liceu sa ai sidejob la spalatorie de masini?), Jesse se revolta impotriva parintilor care intotdeauna l-au considerat un ratat si impotriva lumii in general.

Serialul este excelent, foarte deprimant (imi aduce aminte de Six Feet Under, un alt serial fenomenal pe care trebuie sa il revad), cu un umor negru aparte rezultat din situatiile cu care se confrunta cei 2 novici in comertul cu droguri, in relatiile cu familiile lor si mai ales din dialogul celor 2. In acest serial, pana si episoadele de umplutura sunt superbe, un episod intreg desfasurandu-se in desert unde Walter si Jesse se duc sa fabrice mult crystal meth in decurs de 48 ore. Tot episodul se bazeaza doar pe cei 2 actori si interactiunea dintre ei si totusi este un episod excelent.

Un mare plus al serialului este actorul principal Bryan Cranston, interpretul profesorului de chimie Walter White, si felul in care acesta reuseste sa arate prin mici gesturi, ticuri, schimbari minore ale fetei lui Walter, evolutia sa de la om care sta in banca sa la o persoana care nu mai tine cont de nimic si face orice pentru familia sa. Iata si un clip exemplificator de pe la finalul sezonului 2:



Momentan au fost difuzate 3 sezoane excelente si urmeaza al patrulea din vara anului 2011.

Mi-am adus aminte sa scriu despre Breaking Bad pentru ca am vazut acest articol la Maddy.