luni, 14 februarie 2011

Mezina lui Patriciu are apartament de lux in inima Parisului

Articol marca Realitatea/Libertatea (cred ca deja sunt sinonime): Mezina lui Patriciu are apartament de lux in Paris (ignorati virgula tampita din titlu, ignorati "la"-ul din titlu). Daca te uiti la adresa data in articol, aceasta este rue Longchamp nr. 149, arondismentul 16. In subtitlul articolului, se mentioneaza ca e in inima Parisului. Un om normal s-ar gandi: poate arondismentul 1 sa fie in centru, poate 2 , poate 3...nu 16. Un om normal nu ar lucra la Realitatea/Libertatea. Un om normal si posesor de creier ar fi folosit Google Maps sa vada ca idee unde se afla aceasta strada.

Cum ar fi sunat? Patriciu i-a cumparat fiicei sale de 17 ani un apartament localizat langa Universitatea Paris Dauphine, unde aceasta urmeaza/va urma cursurile de specialitate bla bla....total neinteresant, imi pare rau, d-asta nu sunt eu jurnalist.

Eh, conform lor, probabil Militari-ul este fix in centrul Bucurestiului...ar fi mai aproape de adevar cu aceasta afirmatie.

Sapore Toscano - o surpiza placuta de week-end

Ieri am profitat de pe urma faptului ca vantul s-a mai domolit si ca nu s-a facut inca foarte frig. Asa ca am pornit pe jos spre Piata Floreasca. 4 lamai si 10 hartii igienice mai tarziu (cumparate evident) am plecat in cautarea micilor care ne tot faceau sa salivam de cum am ajuns in zona. Din pacate micii erau intr-o curte fara... intrare libera.

La un moment dat Alex ma trage de maneca spre un magazinas dichisit si care parea destul de mititel. Sapore Toscano. In capul meu se formeaza instant "papa bun". Initial am crezut ca este inchis, insa Alex a vazut pe cineva inauntru. Asa ca am intrat. Magazinul nu e asa mic pe cum pare de afara, insa este foarte cochet si plin ochi de tot felul de produse care mai de care mai frumos ambalate si mai apetisante. Domnisoara de acolo, foarte amabila ne-a prezentat produsele cu lux de amanunte si ne-a ajutat cu tot felul de informatii.

Acolo exista tot felul de minunatii produse in Toscana, de catre producatori mici, preocupati de calitatea produselor si de "curatenia" lor. Totul facut ca la mama acasa. Fara e-uri, si cu acel gust inconfundabil pe care doar un produs traditional il poate avea. Am vazut tot felul de uleiuri de masline, de la cele simple la cele cu plante aromatice, oteturi aromatice, paste de casa, simple, cu ou, colorate cu cerneala de sepie, mezeluri traditionale, mai ales din vanat, barnzeturi de tot felul, sosuri si pate-uri, dulciuri... si sunt convinsa ca sunt multe altele pe care nu le-am vazut. Alex a gasit inclusiv sapun cu vin rosu care mirosea minunat ca capsuni (culmea!).

Evident ca nu am putut pleca fara sa cumparam cate ceva. Am luat un borcanel de dulceata de struguri rosii, miere cu mure, si un vin rosu Cabernet minunat (ii fac poza diseara acasa).

Preturile sunt, ca la un magazin de delicatese. Destul de piperate, dar tot ce am luat si-a meritat banii. Pentru gurmanzi, pentru cei care vor din cand in cand sa se rasfete cu ceva rafinat si extrem de gustos, pentru cei care vor sa faca un cadou deosebit. Magazinul il recomand nu doar pentru produse, ci si pentru serviciul foarte placut si amabil. Este cu siguranta un loc in care voi intra si data viitoare cu placere.

S-a retras Ronaldo

S-a retras probabil cel mai bun atacant din toate timpurile, cat talent avea Ronaldo Luís Nazário de Lima probabil ca nu va mai avea nimeni vreodata. Din pacate, cariera sa a tot fost intrerupta de accidentari la genunchi si nu a reusit sa castige toate titlurile pe care le-ar fi meritat in Spania, Italia si Olanda. Nu pot uita cum a batut de unul singur pe Manchester United in Liga Campionilor, pentru ca sa fie scos prin minutul 60 si sa le permita celor de la United sa nu fie umiliti pe propriul teren (a fost introdus Beckham si a marcat 2 goluri care au intors soarta partidei si scorul la 4-3, dubla era deja decisa), ce minunatii de driblinguri facea la Inter, facandu-si adversarii sa se loveasca unii de altii, cum a facut Motta intindere incercand sa il prinda din urma, desi Ronaldo era deja grasut...e trist cand realizezi ca deja se incheie cariera unor jucatori pe care i-ai vazut de la inceputul carierei (Ronaldo pe banca in finala Cupei Mondiale din 1994, cred ca atunci l-am vazut prima oara si am auzit de talentul sau, prima data cand l-am vazut jucand a fost in tricoul Barcelonei, dar odata cu transferul la Inter, am inceput sa vad aproape fiecare meci al sau)

Best Buy Superbowl Commercial - Ozzy Osbourne - What's a Bieber?

Due Date

Robert Downey Jr., what have you done? Filmul asta a fost crap rau de tot, trailerul fusese decent, trageam sperante de la faptul ca era regizorul lui The Hangover...bine, nu aveam sperante imense, dar acum uitandu-ma in filmografia regizorului, apar perle precum Old School, School for Scoundrels si Starsky and Hutch. Road Trip si The Hangover par a fi exceptiile, filme care mi s-au parut super amuzante.

In film, este vorba despre un road trip facut de cei 2 actori principali, Peter si Ethan (Zach Galifianakis, pretty crappy actor daca ma intrebati pe mine, The Hangover fiind singurul film reusit in care el are un rol mai maricel), dupa ce sunt dati jos din avion fiind banuiti de a fi teroristi. Ethan vrea sa ajunga la Hollywood sa devina actor, Peter trebuie sa ajunga in LA la nasterea copilului sau.

E trist cand intr-un film cele mai funny scene sunt un caine care se masturbeaza si o persoana handicapata care nu se considera handicapata, ci handicapable.

Recomand doar trailerul, este mult mai bun decat cele 90 minute ale filmului si contine toate fazele haioase.

Pariuri

M-am apucat de pariuri sportive pe net la Sportingbet.ro in weekendul acesta. 40 lei depunerea initiala, bonus primit 50% din depunere, deci 60 lei pt inceput. 5 pariuri facute in weekend, 2 din ele pe 6-7 meciuri, 1 pe 3 meciuri (unul incepuse deja si nu am realizat), 1 pariu pe cele 2 meciuri ramase din biletul cu 3 meciuri si 1 pe Juventus- Inter. La cele cu multe meciuri, am pierdut  (suma mica 5 lei pe fiecare, dar recompensa potentiala era de cateva milioane), biletul cu 3 meciuri pierdut pentru ca nu am cascat ochii, biletul cu 2 meciuri l-am castigat (Bolton - Everton si Levante - Almeria, miza pe echipele gazda) si am luat 30 lei cu 5 lei pariati  si ultimul pariu a fost pe Inter, desi o sa incerc sa nu pariez pe echipele cu care tin (bias and all that). Logic ca Inter a pierdut, dar zisesem ca voi paria pe ei daca imi iese biletul cu 2 meciuri. E interesant, mi-am gasit ocupatie pentru o vreme, imi place.

Ideea era ca am inceput cu 60 lei, am jucat 5 pariuri si am tot 60 lei in cont...pretty decent pentru niste pariuri facute fara sa ma interesez de ce jucatori lipsesc de la fiecare echipa, de forma lor, etc.

I hope these are not my famous last words...

Jumbo - mancare vietnameza excelenta

Am mancat de la chinezi, de la thailandezi si in sfarsit am incercat mancarea vietnameza de la Jumbo. Am trecut de multe ori pe langa acest fast-food si joi, intr-un final dramatic ne-am decis sa incercam. Si bine am facut.

Am luat pui picant cu legume si orez cu pui. Excelenta mancarea. Proaspata, picanta, gustoasa. Foarte gustoasa. Si foarte picanta.

Puiul picant arata asa (imaginea am gasit-o la metropotam pe site si sper sa nu ma ia la suturi pentru ca am folosit-o):

Contine (evident) pui, ardei gras, castravete si ceapa. Plus sosul ala delicios, nu foarte mult, dar foarte picant. Am mancat pe nerasuflate. Puiul e foarte bine patruns, suculent, Legumele sunt incredibile. Pentru cineva care se fereste de legume fierte/prajite/la gratar, pe astea le-am devorat. Nu imi dau seama cum sunt preparate, insa sunt crocante, isi pastreaza gustul natural, dar au in plus savoarea data de condimentele din sos. Alex evident ca a mancat toata ceapa, si a fost tare incantat de ea, eu ca de obicei am dat-o la o parte.

In afara de pui a mai fost orezul cu pui (pentru asta nu am gasit inca poza, dar caut). Este un orez galben (fiert cu sofran sau un alt condiment care da culoarea specifica galbena destul de aprinsa), cu ou, pui si...sincer nu mai stiu ce altceva. Stiu doar ca si acesta a avut parte de acelasi tratament ca si puiul picant. Infulecat pe nerasuflate.


Preturile sunt foarte OK. Orezul a fost 12 lei, iar puiul 15 lei. Pentru acesti bani am primit 700 grame de mancare, din care 2 oameni au mancat pe saturate (eu cel putin, Alex parca mai avea loc de ceva).

Recomand cu caldura acest restaurant/fast-food. Mancarea e foarte buna si la preturi decente. Si pentru ca are meritul de a-l fi cucerit pana si pe Alex, merita nota 10.