marți, 8 decembrie 2009

Nemuritori

Exista lucruri care nu au moarte. Care se invechesc si imbatranesc asa cum o face un vin bun. Care odata cu timpul stralucesc si mai tare si isi arata valoarea, eclipsand de departe orice ar putea vreodata spera sa le faca "concurenta".

Eleganta e ceva cu care te nasti. E ceva care iti vine la fel de natural ca si pielea de pe corp, dar care nu poate fi dobandita decat foarte greu. Astfel nici nu-i de mirare ca simboluri ale elegantei au fost mereu persoane care aratau ca proaspat "scoase din cutie" fara sa para ca fac vreun efort in sensul asta. Care arata la fel de elegant si in blugi si tricou, dar si in cea mai frumoasa imbracaminte.

Audrey Hepburn


Catherine Hepburn

Natascha McElhone

Sean Connery

Carey Grant
Apoi exista talentul. Care indiferent in ce epoca apare se face remarcat si devine etalon pentru tot restul. Nu am de gand sa ma bag in pictura, muzica clasica sau arhitectura. Pe acrestea le stie toata lumea...

Cand mi-a venit ideea sa scriu postul asta ascultam A Change Gonna Come a lui Sam Cooke cantata de Seal. Si mi-am dat seama ca exista doar o mana de artisti care mai pot indrazi sa cante asemenea melodii fara sa pice in penibil.

In afara de originalul lui Sam Cooke, coverul lui Seal este singurul care face dreptate melodiei.



La fel este cazul melodiilor At last si I'd rather go blind ale Ettei James, cantate de Beyonce in filmul Cadillac Records.



Nu prea ma dau eu in vant dupa Beyonce, dar este cam singura care poate lua o melodie ca aceasta si sa o faca sa straluceasca din nou.

Exemplele sunt foarte multe. Aretha Franklin, Ray Charles, Beatels, Tina Turner... Si probabil ca daca as scrie despre fiecare in parte nu m-as mai ridica prea curnd de la calculator.

Uneori se intampla miracole si eleganta si talentul se intalnesc in aceeasi persoana, si atunci nu ai de ales decat sa te minunezi si sa te bucuri de prezenta unor asemena fiinte.

Devine irelevant ce fel de oameni au fost toti acestia, ca erau buni sau rau, alcoolici sau perversi sau bun samariteni. Ceea ce e important e ca prin prezenta lor, prin talentul si/sau prezenta carismatica, prin felul prin care trec prin viata si prin ceea lasa in urma, oameni ca mine se simt un pic mai bogati si au un etalon de calitate cu care sa se compare si spre care sa tinteasca (si aici ma refer nu doar la aspectul fizic sau la muzica, ci la tot ceea ce poate insemna talent personal si reusita).