marți, 21 iulie 2009

Dark City - 1998

Ieri am reusit sa vad printre picaturi Dark City. De fapt... sa revad filmul. Nici nu mai stiu de cate ori am vazut filmul asta. Este genul de film pe care l-as revedea la nesfarsit. Cum ascult unele melodii pe replay zile intregi, asa e si filmul asta.

Are ceva aparte. Este un film intunecat, misterios, captivant. Povestea este in primul rand foarte misto. Iar regizorului i-a reusit un film de exceptie. Greu de crezut ca e acelasi regizor ca la Knowing. OK... si Knowing e un film ok... cam subtire povestea si cireasa de pe coliva e data de folosirea lui Nicholas Cage. Si cand ma gadesc ca era intr-o vreme unul dintre actorii mei preferati...

Asa... revenind la Dark City. Deci povestea super-misto, plus o gramada de actori buni. Eu am si o "mica" slabiciune fata de Rufus Sewell de cand l-am vazut in The Taming of the Shrew... Nu ca William Hurt sau Kiefer Sutherland ar fi mai prejos.

Nu vreau sa ma apuc acum sa povestesc despre ce e vorba in film... pentru ca as ajunge sa il povestesc cap-coada. Filmul este un fel de thriller SF... dar mult mai mult decat atat. Din punct de vedere vizual este la fel de grafic ca si Sin City, The Spirit, Pathfinder, 300 sau Sky Captain and The World of Tomorrow. Si ma refer aici nu la calitatea artistica a filmelor, ci la cea vizuala. Eu personal am o slabiciune fata de filmele care par rupte din "graphic novels" (imi e foarte greu sa folosesc echivalentul "nuvele grafice" pentru ca parca nu exprima ce trebuie).

Acum, dupa ce am revazut a nu-stiu-cata oara filmul asta am ramas cu o dilema... Eu ce film vad acum? Pentru ca optiunile ramase imi par slabe si parca nu merita momentan sa-mi pierd timpul cu ele... (bineinteles in afara de acele filme pe care mor de nerabdare sa le vad si pe care le voi vedea impreuna cu Alex :D).