vineri, 8 mai 2009

No Do Trailer

Un alt film spaniol al lui Elio Quiroga. Un film care pare foarte promitator. Oricum spaniolii au inceput sa scoata in ultima vreme filme extrem de bune. Rec de exemplu.
O descriere mult mai buna decat as putea eu sa o fac, o fac cei de la Twitch.

aici

Sibiu - 1 Mai

Asa cum am mai spus de 1Mai am plecat inspre Sibiu si mai ales imprejurimi. La 7 dimineata noi ieseam din Bucuresti. Autostrada Bucuresti-Pitesti libera, lejera. Drmul a fost o placere. Prima oprire am facut-o la Dedulesti unde (se lauda ei) au cei mai buni mici din Romania. Nu stiu daca sunt chiar cei mai buni, dar au fost tare gustosi (o fi fost si foamea de vina?)

Evident, cainii aferenti nu au scapat ne-pozati si ne-hraniti...

Dupa micii de la Dedulesti am pornit iar la drum si urmatoarea oprire a fost la Cozia.






Cred ca e inutil sa spun ceva despre Cozia. Nici nu ma mir ca unii oameni aleg sa se calugareasca atunci cand vizitez un asemenea loc (aceeasi senzatie am avut-o si la Meteora). Totul este atat de frumos si de bine alcatuit, nimic nu e in plus sau in minus, peisajul este de vis... pare cu adevarat locul ideal unde sa-ti petreci viata.



Dupa Cozia ne-am continuat drumul catre Sibiu. Evident ca neavand cazare nu aveam nici o directie clara in care sa ne indrepatm, asa ca atunci cand am vazut aglomeratia de la intrare in Sibiu, am decis sa pormin spre Cisnadie/Cisnadioara.

Totul, dar absolut TOTUL in materie de cazare era ocupat acolo. Am dat telefoane, ne-am plimbat de nebuni o jumate de zi si nu am gasit nimic. Incepuse sa se puna problema ce facem daca nu gasim cazare. Ne intoarcem in Bucuresti?



Am hotarat sa pornim inainte spre Paltinis pentru ca, ne-am zis noi, nu se poate sa nu gasim cazare. Chiar daca nu stam toti in aceeasi vila/pensiune/hotel. Eram totusi 8 oameni....

Ajunsi in Paltinis am gasit imediat cazare la hotelul Casa Turistilor.

Hotelul mi-a placut in mod deosebit. Nu pentru ca oferea cine-stie-ce lux, dar ca oferea destul de multe pentru pretul cerut. Pe scurt, am dat 140 lei pe o camera dubla, cu mic-dejun inclus, cu acces la sauna, sala de forta, jacuzzi, tenis de masa si biliard (masa de biliard era veche, antica si de demult, cu vreo 2-3 seturi de bile si cu tacuri strambe, dar tot ne-am distrat)... ah... si fooseball (Alex a jucat cu echipa cu 2 jucatori handicapati: unul fara cap si celalalt fara picioare, dar tot m-a batut detasat). Sa continui cu camera... in primul rand camerele sunt mari, foarte curate (cel putin a noastra), cu paturi confortabile, caldura si apa calda non-stop. Partea cu caldura la munte si apa calda non-stop poate parea o chestie de la sine inteleasa, dar tinand cont ca pentru multi hotelieri, acestea sunt 2 necunoascute, am invatat sa le apreciez la adevarata valoare. Nimic nu e mai nasol decat sa te trezesti intr-o camera inghetata in care ai tremurat toata noaptea sau sa vrei sa faci un dush fierbinte si sa dai de apa sloi. Asa ca ne-am cazat, toti 8, pe la 5 seara.

Si ca sa nu pierdem ziua (sau ce a mai ramas din ea) aiurea, am pornit spre telescaun pe scurtatura. O coasta destul de abrupta, cam murdara si cu cateva ramasite de zapada. Urcusul mi s-a parut tare greu, mai ales ca eram obosita, intepenita de la atata stat in masina si pentru ca toata panta era acoperita de o iarba lunga, moale, care facea ca fiecare pas sa fie instabil. La intoarcere am jucat un pic de tenis de masa, un pic de biliard (dau niste lovituri uluitoare cu tacul stramb :D) si am aruncat un ochi pe la sala de forta.


Evident ca nu puteam termina altfel seara decat cu o bere pe terasa restaurantului hotelului. Nu conta ca era destul de frig si ca statea sa ploua. Am chemat un chelner destul de reticent, care initial nu a prea vrut sa creada ca vrem sa stam afara, pe terasa, in frig, sa bem berile reci :))
Pana la urma am cedat nervos si ne-am mutat in restaurant la caldurica. Dar asta abia dupa ce am terminat berea si am ajuns la concluzia ca daca vrem sa mancam si inghetata trebuie sa intram in restaurant. La restaurant am aflat ca nu mai are decat inghetata de piersici. Asa ca am comandat inghetata de piersici. Nu mica ne-a fost mirarea cand s-a intors cu o cupa cu inghetata portocalie si una maro! Am luat eu inghetata maro (am presupus ca era cu ciocolata/cacao/ceva de genul) si varul lui Alex inghetata portocalie care trebuia sa fie de piersici. Surpriza! Era de pepene galben. Am zis ca nu refuzam ighetatele ca cine stie cu ce se mai intoarce chelnerul. Una peste alta, am ras de m-a durut burta... o fi fost oboseala de vina, berea, sau ambele. Nu mai conteaza pentru ca ne-am simtit excelent.