vineri, 20 martie 2009

Tata si lumea misterioasa a internetului

Pentru inceput trebuie sa mentionez ca tata nu mai e foarte tanar (60 ani), nu stie engleza si a pus mana pe un calculator prima oara acum vreo 4 ani.

Eu pe de alta parte stiu engleza si mai si lucrez in IT, prin urmare, cand tata are o nelamurire legata de calculator sau internet ma suna pe mine. Ceea ce inseamna mai bine de o jumate de ora in telefon ca sa-i explic cum sa dea o scanare de virusi, cum sa schimbe pagina de start la browser sau sa-i explic ca eu nu am cum sa-i pornesc internetul nici daca suflu in teava.

Ma suna tata intr-o zi si-mi spune ca crede ca tipul de la UPC (parca la aia avea abonament) s-a aruncat de la etaj din cauza lui. Intreb si eu ca omul...da' ce i-ai facut?

Tata il sunase pe om ca i-a picat netul. Omul (ca aia era treaba lui) sa-l ajute pe tata sa porneasca la loc netul. Incepe cu explicatii cat se poate de detaliate: doua televizorase albastre in dreapta-jos a ecranului... tata: unde domn'le? Ii explica de bulina cu sageata care ascunde icoanele... tata: ce icoane domn'le???? tipul ii explica ca asa se numesc si sa se uite dupa televizorase. Tata se conformeaza dar tot nu-i da de cap.

Dupa o jumate de ora de nervi intinsi la maxim omul il intreaba ce scrie in dreptul ecranelor (probabil ca intre timp le gasise) la care tata: FUJI MORI! Tipul: Poftim????? Cum domnule sa scrie asa ceva? Auziti? Nu vreti dvs mai bine sa rugati pe cineva care vorbeste engleza sa sune ca sa rezolvam problema dvs???? Tata e de acord... mai ales ca intre timp netul isi revenise...

Si intreb si eu ca omul... mah tata dar unde ai citit tu FUJI MORI acolo? Si imi raspunde: Cum unde? Acolo sub ecran unde mi-a zis ala!

Tata ii citise omului marca monitorului, un Fujitsu Siemens amarat, dar care cred ca i-a provocat un atac vascular tipului de la Asistenta Tehnica.

Asian Boobs of the Day - Yuuri Morishita


Seventh Moon - Poster and Trailer