vineri, 24 august 2007

Sicko

Sicko (2007) - Vazui si eu filmul care a creat atata valva si trebuie sa spun ca daca chiar asa stau lucrurile in marita SUA, prefer sa stau acasa. Filmul e socant...am ajuns sa cred ca pana la urma sistemul nostru medical (pe care l-am hulit atata vreme si cu atata vehementa) nu e chiar asa de rau pe cat pare.
Am mai auzit decat o singura data despre un sistem medical care lasa oamenii sa moara, dar in Yemen e vorba de incompetenta, pe cand in SUA e vorba de neglijenta (probabil ca asta e adevarata diferenta intre gradele de dezvoltare a doua tari diferite - una nu are oameni pregatiti sa trateze, cealalta are oameni pregatiti sa refuze tratament).
Filmul merita vazut, chiar daca povestea e prezentata un pic fortat. Macar asa vedem si noi ca in "tara tuturor posibilitatilor" cainii nu umbla cu covrigi in coada asa cum suntem lasati sa credem.

Un premier nemultumit

De fiecare data cand apare cate o stire despre Tariceanu, stirea incepe astfel "Tariceanu este nemultumit..." ba de felul in care evolueaza constructiile in Bucuresti, ba despre cat de greu inainteaza lucrarile la autostrazi, ba de pregatirile pentru noul an scolar, ba de gunoaiele care se afla pe marginea soselelor...oare de ce este numit in functie? ca totul sa evolueze sau involueze fara stirea sa? oare ar putea sa faca si el ceva pentru tara asta?
La cat de mult munceste Tariceanu, as putea fi si eu numit premier al Romaniei sau majoritatea romanilor ar putea deveni prim-ministri pentru ca fiecare este nemultumit de cate ceva din tara asta si ar putea sa exprime acest lucru in fata camerelor de luat vederi

Soldati americani, veniti in Romania!

Frumos sa fii soldat in armata americana, vii in Romania, violezi femei, arzi paduri, omori oameni, cred ca poti da chiar si lovituri de stat, nu vei pati nimic pentru ca autoritatile romane nu sunt in stare sa reglementeze jurisdictia sub care se afla militarii americani pe teritoriul Romaniei.
link

Babele si administratia de bloc

Ce o fi cu atractia asta fatala intre babe si administratia de bloc? Cred ca asta e telul suprem al unei babe care este obisnuita sa se uite pe vizor: astfel ea va ajunge sa vorbeasca cu toti locatarii cel putin de 2 ori pe luna (o data cand vii sa platesti intretinerea si o data cand vii sa dai citirea apometrelor), va putea sta sa barfeasca in mijlocul holului si va vedea cine urca la ce apartament, daca la cutare femeie vin si alti barbati etc. (vezi, domne, daca vine un instalator sau ceva, ce curva e popeasca de la 9, dar cred ca e mai degraba gelozia ca ea nu mai poate sa fie curva)
acum cateva saptamani, prietena a adus acasa un amic italian, erau babele din fata blocului aliniate ranjind la ea, ca "buna, draguta, ca ce mai faci? ca ce bine iti sta"
pot doar banui ce le-a trecut prin minte cand doar la o ora am aparut si eu. Eu am fost salutat si cu mai mult entuziasm...cred ca deja se postasera in scara blocului ca sa vada daca iese cu bataie, certuri, paruieli...pacat ca eu stiam de vizita prietenului si a iesit doar cu bere